Puu on uskomattoman monipuolinen ja uniikki materiaali – ja kaiken lisäksi myös ekologinen. Puu on uusiutuva luonnonmateriaali, eikä puutuotteiden valmistus ja hävitys rasita luontoa, kuten vaikkapa muovin. Eri puulajien ominaisuudet, kuten ulkonäkö, lujuus ja muut fysikaaliset ominaisuudet vaihtelevat. Me käytämme tuotteissamme puulajeja, jotka ovat samaan aikaan keveitä ja kestäviä, kuten tammea, jalavaa, pähkinäpuuta, kirsikkapuuta ja eebenpuuta. Olemme myös jatkuvasti lisäämässä pohjoismaisen ylpeyden, visakoivun, käyttöä kaikissa tuotteissamme. Tällä hetkellä visakoivu näyttäytyy ruseteissa, koruissa ja kalvosinnapeissa & solmioneuloissa.

Miksi sitten päädyimme valmistamaan tuotteemme puusta? Syy on yksinkertainen: puu on ekologinen, kaunis ja yksilöllinen raaka-aine. On vaikea keksi syytä miksi emme hyödyntäisi puuta tuotteisamme. Jokainen tuote kertoo omaa tarinaansa. Meillä itsellämme on myös pitkä kokemus puunkäsittelystä, joten on luontevaa, että hyödynnämme osaamistamme tuotteissamme.

Tuotteidemme tuotannossa pyrimme mahdollisimman korkeaan kotimaisuusasteeseen – valmistamme kaikki korut, rusetit ja huonekalut Turussa omalla pajallamme. Näiden tuotteiden valmistusmateriaalina toimii kotimainen tammi, jalava ja visakoivu sekä pähkinäpuu. Materiaaleilla on PEFC-sertifikaatti, joka takaa sen että puu on tuotettu kestävän metsätalouden periaattein. Aurinkolasien ja kellojen valmistus tapahtuu ulkomailla huolellisesti valituilla alihankkijoilla, joilla on CE-merkintä, joka on ilmoitus siitä, että tuote täyttää sitä koskevat Euroopan unionin vaatimukset. Tuotteiden alihankkijoilla on myös RoHS- sertifikaatti, jonka tarkoituksena on suojella ihmisten terveyttä, vähentää haitallisia jätteitä ja edistää jätteiden hyödyntämistä ympäristöä säästäen. Kellojemme alihankkija on läpäissyt myös arvostetun ISO9001:2015 laadunhallintajärjestelmän. Ulkomailla tuotettujen tuotteidemme puu on peräisin huonekaluteollisuuden ylijäämäpaloista ja puu on FSC-sertifikoitua. Varmistamme myös aina, että tuotteemme valmistetaan hyvissä työolosuhteissa ja hyvän eettisen toimintatavan mukaisesti.

Kaluste- ja asusteteollisuus Suomessa ja laajemminkin maailmalla on vähentänyt aidon massiivipuun käyttöä ja siirtynyt muiden materiaalien käyttöön. Me Woobsilla näemme kuitenkin erittäin tärkeäksi käyttää massiivipuuta tuotteidemme raaka-aineena, sillä se takaa niiden ensiluokkaisen kestävyyden. Kaikki tuotteemme on valmistettu massiivipuusta, eikä esimerkiksi vanerista. Esimerkiksi upeat Verso- lankkupöydät voidaan valmistaa kahdesta vierekkäisetä tuppeensahatusta lankusta, jolloin pöytääsi puun aidot kuvioinnot aidoimmillaan. Perinteinen puusepäntyö vähenee jatkuvasti Suomessa ja maailmalla ja me haluamme omalla panoksellamme lisätä massiivipuun käyttöä ja arvostusta kuluttajien silmissä.

Tutustu tuotteisiimme ja ihastu puuhun uniikkina, kestävänä ja ennen kaikkea kauniina materiaalina!