KULMAKIVET VUODEN 2021 AURINKOLASEISSA

KULMAKIVET VUODEN 2021 AURINKOLASEISSA

Viime blogipostauksessa kerroimmekin jo hieman vuoden 2021 aurinkolasimuodista ja mistä se koostuu, mutta tällä kertaa perehdymme hieman pintaa syvemmälle. Jos et ole vielä ehtinyt lukaista aiempaa postausta läpi, niin pääset siihen tästä.

Halu olla trendikäs ja ’’Instagramin kriteereiden mukainen’’ on kovempaa, kuin koskaan, sillä parhaimmillaan voit tienata itsellesi jopa pienoisen omaisuuden muotimaailmassa – mutta mitä se voi tarkoittaa ympärillämme olevalle maailmalle?

Koti on lopulta täynnä kaikenlaisia asusteita, vaatteita ja muita tuotteita, jotka lopulta jäävät lojumaan käyttämättöminä nurkkiin, kun yksinkertaisesti ei vain jää aikaa käyttää niitä kaikkia edes kuukausittain.
Pahimmillaan turhia tavaroita ja vaatteita heitetään roskalavoille, jotta niistä päästään nopeasti eroon. Voi olla, että siinä menisi sormi suuhun, kun joku sattuisi kysymään ympäristöystävällisyyteen tai kulutustottumuksiin liittyvää.  

Entä jos ainaisen kuluttamisen sijaan käyttäisimmekin aikaa uudenlaisen trendin hiomiseen? Trendiin, joka ei haihdu aina uusien muotiviikkojen jälkeen unhoksiin, vaan sen sijaan olisi ajaton, kestävä sekä ekologinen?

Pieni askel kerrallaan

Vuosi vuodelta tulemme enemmän ja enemmän tietoisemmiksi omista valinnoistamme ja miten pienetkin asiat voivat joko viedä tulevaisuutta parempaan tai huonompaan suuntaan.
Tänä päivänä on olemassa jopa erilaisia sovelluksia, joilla voit tutkia ja seurata omaa kulutustasi ja hiilidioksidipäästöjäsi, mutta joillekin tällainen numeroiden kyttääminen voi aiheuttaa vain enemmän päänvaivaa.

Ja mitä muotiin tulee, niin siinä tapahtuva kulutus aiheuttaa jo harmaita hiuksia ilman erillisiä sovelluksiakin, sillä muoti vaihtuu joka vuosi. Mutta tarviiko sen vaihtua?

Miten voisi olla samanaikaisesti ekologinen ja trendikäs vuodesta toiseen? Siihen kysymykseen kiteytyy vuoden 2021 aurinkolasimuoti. 

Käytännöllinen materiaali

Kaikista tärkein peruspilari ekologisuudelle on tuotteen pitkäikäisyys, joka voidaan taata käytännöllisellä ja kestävällä materiaalilla. Vaihtoehtoja on monia ja useasti näkeekin paljon muovista valmistettuja tuotteita, kuten aurinkolaseja. Muovin on todettu olevan erinomainen kestävyydeltään (jos se on paksua) sekä pitkäikäistä, mutta trendikkyydellään se ei enää säväytä.

Viime aikoina pinnalle on noussut harmittavan useita uutisia, joissa suuret meret ovat täynnä muovijätettä, ja siitä onkin alkanut uusi ajanjakso, jonka tarkoituksena on vähentää huomattavasti muovin käyttöä arjessa.
Tästä inspiroituneena monet yritykset ovat alkaneet kiinnittää huomiota tuotteidensa materiaaleihin ja panostaneet parempiin raaka-aineisiin.

Tämän myötä on haluttu tuoda enemmän maanläheistä muotia, joka on kestävää ja ajatonta sekä helposti asuihin yhdistettävissä. Yksi tällaiset kriteerit täyttävä materiaali on puu. Sen lisäksi, että puu on pitkäikäinen ja meriystävällisempi materiaali, sen ainutlaatuisuus tulee ilmi sen monivivahteisissa kuvioissa ja väreissä. Voit siis olla varma, ettei kenelläkään ole samasta puusta veistettyjä aurinkolaseja, kuin sinulla! Tai siis samasta puusta voi olla useammatkin aurinkolasit tehty, mutta identtistä kuviointia niissä ei ole, se on saletti!

Suosi kotimaisia yrityksiä

Toinen mediaseksikäs asia vuoden 2021 aurinkolaseissa on niitä myyvien kotimaisten yritysten tukeminen. Unohda muutaman euron Ebay-lasit kyseenalaisilta myyjiltä ja sen sijaan keskity valitsemaan tuotteita, joiden taustoista tiedät jotakin! Tänä päivänä ei ole enää mikään salaisuus, että vain harvat tuotteet ovat täysin kotimaisia, mutta suuri ero on siinä, että onko yritys ollut tuotekehityksessä mukana ja on perillä kuka heidän tuotteitaan valmistaa vai onko yritys vain ummikkona tilannut liikkeeseensä ’’sitä sun tätä’’ kunhan vain halvalla saa. Kumman skenaarion sinä valitsisit?

Meillä Woobsilla olemme halunneet tehdä toiminnastamme läpinäkyvää kertomalla meidän tarinaa verkkosivuillamme, jotta tärkeimmät asiat olisivat helposti löydettävissä jokaiselle.

Me emme tingi tuotteidemme laadusta, sillä haluamme jokaiselle myydylle yksilölle mahdollisimman pitkän elinkaaren ja sen vuoksi olemmekin erittäin tarkkoja aina tuotesuunnittelusta alkaen, mikä tapahtuu täällä Turussa.

Yksi kuitenkin parhaimmista puolista kotimaisena yrityksenä olemisessa on se, että voimme tarjota asiakkaillemme pop-up myymälöitä sekä lyhyet toimitusajat verkkokaupasta tilattaessa, sillä tuotteet toimitetaan Turussa sijaitsevalta varastoltamme muutaman työpäivän aikana.

Kierrätä ja korjaa

Se, mihin vuoden 2021 aurinkolasimuoti perustuu, on ekologisuus.
Ekologisuus itsessään ei tarkoita pelkästään ympäristöystävällisen materiaalin valitsemista, lentokonevapaata toimitusta tai korkkimateriaalista valmistettua aurinkolasikoteloa, vaan sitä kokonaisuutta, joka luo itse tuotteen elinkaaren. Jos tuote rikkoutuu, voi sitä yrittää korjata joko itse tai tuotteen myyneen yrityksen omassa korjauspalvelussa, mutta turha roskiin heittäminen ei ole cool. Se juttu on jäänyt jo viime vuosikymmenelle.

Mitä kierrättämiseen ja tuotteiden uudelleen käyttöönottoon tulee, koskaan ei voi tietää milloin jokin trendin viuhahdus – kuten tietyt aurinkolasien mallit – tulee taas muotiin. Olipa kyse sitten kissamaisista muodoista, piloteista, räiskyvämmästä ulkonäöstä tai klassisemmista pyöreälinssisistä malleista, ne voivat sopia yllättävän hyvin asujesi kanssa vielä vuosien päästäkin!

Ja tänä vuonna (ja toivottavasti myös ensi vuonna) kaikki nuo mallit ovat enemmän, kuin tervetulleita muodin maailmassa, sillä vanhat klassikot ovat tehneet paluun ja niitä yhdistellään erikoisempiinkin asukokonaisuuksiin.
Tämä vuosi on omistettu värikkyydelle, maanläheiselle boheemille, pienille yksityiskohdille sekä hempeille hattaralaseille, mutta ennen kaikkea; kestävälle ja ekologiselle materiaalille.

Jos vanhan ullakon vintiltä ei löytynytkään aurinkolasien klassikkoja, niin pääset ihailemaan (ja heittämään ne ostoskoriin) tästä!


Jätä kommentti

Ota huomioon, että kommentit tarkistetaan ennen julkaisua

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.


You may also like