Tietoa meistä

What the Woobs?

Woobsien taustalta löytyy vuonna 2014 perustettu kotimainen, Suomen Turusta kotoisin oleva pienyritys. Tuotesuunnittelussa materiaaliksi valikoitui nopeasti luonnonmukaiset materiaalit, kuten puu, metalli ja nahka. Mallistomme on kasvanut tasaisesti ja tällä hetkellä valikoimastamme löytyy puisten aurinkolasien, kellojen, rusettien, silmälasien ja korujen lisäksi myös vaatteita sekä upea Woobs Metal -silmälasimallisto.

Woobs on muotibrändi, jonka designfilosofian taustalla on ajatus slow-fashionista eli hitaasta kuluttamisesta. Ajatuksena on hankkia vain pitkäikäistä, laadukasta ja aikaa kestävää designia, ekologisuutta unohtamatta! Tuotteidemme design on pääasiassa skandinaavista, mutta tapanamme on yhdistellä rohkeasti pelkistettyä designia vaihteleviin materiaaleihin. Rakastamme puun luonnollisia vivahteita, ja tästäkin syystä käytämme ainoastaan aitoa puuta kaikissa tuotteissamme. Muovin käyttöä pyrimme välttämään viimeiseen saakka.

Haluamme kehittää ja tarjota uusia tuotteita asiakkaidemme kysynnän ja toiveiden mukaan. Olemme aina erittäin otettuja positiivisesta palautteesta (myös arvostamme rehellistä sellaista sekä tuotekehitys ehdotuksia). Missiomme on tuotteidemme kautta luoda positiivista energiaa ja ilahduttaa sekä niiden käyttäjien että heitä ympäröivien ihmisten arkipäiviä.

Tällä hetkellä olemme kasvaneet hiukan suuremmaksi yritykseksi ja olemme laajentaneet toimintaamme kahteen konseptimyymälään, jotka palvelevat teitä Helsingissä ja Turussa. Emme ole vain kasvoton logo, joka koittaa myydä tuotteita hienoilla kuvilla ja kauniilla ajatuksella. Toteutamme omia arvoja, jokapäiväisessä tekemisessä. Työllistämme 8 ihanaa nuorta, joilla on Woobsilla mahdollisuus työskennellä pienessä suomalaisessa yrityksessä sekä saada kokonaisvaltaista asiakaspalvelukokemusta, jota ei välttämättä suuressa konsernissa ole mahdollista hankkia.

Vastuullisuus

Woobsin ideologiaan kuuluu pitkäikäisten ja ajattomien tuotteiden valmistaminen, joiden toivotaan pääsevän kovaan käyttöön! Sosiaalinen ja ekologinen vastuullisuus otetaan Woobsin toiminnassa huomioon monin eri tavoin. Tiedostamme, että osa tuotteistamme valmistetaan Kiinassa, joka on riskimaa vastuullisen tuotannon näkökulmasta. Niinpä olemme varmistaneet, että ulkomailla tuotteitamme valmistavilla pajoilla on tarvittavat sertifikaatit, jotta kukaan ei kärsi Woobsin tuotteiden vuoksi. Tässä lisää tuotekohtaista infoa vastuullisuuteen ja ekologisuuteen liittyen:

Kellot

Kellomme suunnitellaan Suomen Turussa ja valmistetaan Kiinan Shenzenissä. Kellojen koneistot tulevat joko Sveitsistä tai Japanista. Yhteistyökumppanillamme on SCS global Responsible Wood sertifikaatti ja FSC 100% sertifikaatti. Sertifikaatit takaavat, että kelloissamme käytetään vain puuta, joka on peräisin metsästä, jonka hoidossa on otettu huomioon luonto, ympäristö, työntekijät ja alkuperäiskansat. Yhteistyökumppanillamme Qima on tehnyt vuonna 2019 eettisen auditoinnin, josta paja on saanut arvosanan 9/10. Auditoinnin kriteereinä ovat mm. Palkkaus, työajat, jätteiden käsittely, hygienia ja turvallisuus.

Aurinkolasit ja silmälasit

Aurinkolasimme suunnitellaan myös Turussa ja ne valmistetaan Kiinan Wenzhoussa. Linssit aurinkolaseihin saapuvat Italiasta, Saksasta ja Kiinasta linsseistä riippuen. Kaikki linssit vahvuuksilla hiotaan Turun linssipajalla. Koska silmälasien ja vahvuudellisien aurinkolasien linssit hiotaan Turussa, ja yli 50% tuotteen arvosta syntyy Suomessa, saisivat nämä lasimme myös Avainlipun. Läpinäkyvyyden vuoksi olemme kuitenkin päättäneet olla käyttämättä Avainlippua silmälasiemme kohdalla, koska kehyksiä ei valmisteta Suomessa.

Yhteistyökumppanillamme on SCS global Responsible Wood sertifikaatti ja FSC 100% sertifikaatti. Sertifikaatit takaavat, että aurinkolaseissamme käytetään vain puuta, joka on peräisin metsästä, jonka hoidossa on otettu huomioon luonto, ympäristö, työntekijät ja alkuperäiskansat. Yhteistyökumppanillamme Qima on tehnyt vuonna 2019 eettisen auditoinnin, josta paja on saanut arvosanan 9/10. Auditoinnin kriteereinä ovat mm. Palkkaus, työajat, jätteiden käsittely, hygienia ja turvallisuus.

Korut, rusetit, solmioneulat ja kalvosinnapit

Pienimmät puusta valmistetut tuotteemme valmistetaan käsin Turussa, missä ne myös suunnitellaan muiden tuotteiden tapaan. Näillä tuotteilla on siis Avainlippu. Suomessa valmistettujen tuotteiden puumateriaalilla on PEFC-sertifikaatti, joka takaa puun alkuperän ja toimitusketjun vastuullisuuden.

Vaatteet

Woobsin vaatteet painetaan Turussa ja itse vaatteet tilaamme Earth Positive -merkiltä, jolla on erittäin korkeat sosiaaliset, eettiset ja ympäristöön liittyvät standardit. Vaatteet ovat 100% luomupuuvillaa, joten vaate itse tai sen valmistukseen käytetyn puuvillan tuotanto ei sisällä myrkkyjä. Earth Positive kuuluu Fair wear foundationiin (FWF), joka sitoutuu vaatteiden tuotannossa maksamaan elämiseen riittävää palkkaa. Earth Positive -vaatteilla on myös keskivertovaatetta 90% pienempi hiilijalanjälki.

Mitä muuta?

Haluamme kiinnittää huomiota vastuullisuuteen koko tuotteen elinkaareen aikana, eli myös muihinkin osiin kuin valmistukseen.

  • Kannustamme korjaamaan rikkinäisen tuotteen, jolloin sen käyttöikä pitenee. Woobsilla on korjauspalvelu ja korjaamme enemmän kuin mielellämme tuotteitamme, jotta niiden ikä pitenee!
  • Varastonhallinta: emme tilaa tuotteitamme suuria määriä kerralla, vaan kysynnän mukaan, jolloin hävikki on minimi. Teemme etenkin vaatteista ennakkotilauksia, jotta tilattujen vaatteiden määrä vastaa kysyntää.
    Minimoimme muovin määrän tuotteissamme. Pakkauksemme ovat helposti kierrätettävää pahvia ja mahdollisimman pieniä, jotta materiaalia ei mene hukkaan.

”Woobs on elämäntapa.”

COO, Samuli Eeva

Ota yhteyttä:

Samuli

samuli@woobs.fi
Tuotanto, suunnittelu, blogi yhteistyö ja muu yhteistyö, jälleenmyynti, markkinointi

x