What the Woobs? - Tutustu tarinaamme.

Alussa oli

Woobsien taustalta löytyy vuonna 2014 perustettu kotimainen, Suomen Turusta kotoisin oleva pienyritys. Ensimmäinen aurinkolasimallisto, joka sisälsi yhteensä kolme eri mallia lanseerattiin kesällä 2015. Siitä alkoi Woobsien tarina. Mallisto on vuosien mittaan laajentunut runsaasti, mutta edelleen myös nuo ensimmäisen malliston aurinkolasit ovat osa Basic-mallistoamme.

Visio 

Jo alusta alkaen meillä on ollut erittäin selkeä visio siitä, millainen brändi Woobs on, ja millaisia fiiliksiä tuotteiden halutaan herättävän. Yksi kaikkein tärkeimmistä asioista on, että tuote on korkealaatuinen, ekologinen ja muodikas. Perusajatus on ollut, että tuotteet ovat muotoilultaan yksinkertaisen selkeitä, mutta sisältävät mielenkiintoisia yksityiskohtia, jotka lisäävät tuotteisiin extra mausteen.

#SAYNOTOPLASTIC

Woobs on ennenkaikkea muotibrändi, jonka design-filosofian taustalla on ajatus slow-fashionista eli hitaasta kuluttamisesta. Ajatuksena on hankkia vain pitkäikäistä, laadukasta ja aikaa kestävää muotia, ekologisuutta unohtamatta! Rakastamme puun luonnollisia vivahteita, ja tästäkin syystä käytämme ainoastaan aitoa puuta kaikissa tuotteissamme. Muovin käyttöä pyrimme välttämään viimeiseen saakka. Haluamme kehittää ja tarjota uusia tuotteita asiakkaidemme kysynnän ja toiveiden mukaan. Olemme aina erittäin otettuja positiivisesta palautteesta (myös arvostamme rehellistä palautetta sekä tuotekehitys-ehdotuksia). Missiomme on tuotteidemme kautta luoda positiivista energiaa ja ilahduttaa sekä niiden käyttäjien että heitä ympäröivien ihmisten arkipäiviä. Haluamme luoda maailmasta paremman paikan tuote kerrallaan.

Vastuullisuus

Woobsin ideologiaan kuuluu pitkäikäisten ja ajattomien tuotteiden valmistaminen, joiden toivotaan pääsevän kovaan käyttöön! Sosiaalinen ja ekologinen vastuullisuus otetaan Woobsin toiminnassa huomioon monin eri tavoin. Haluamme tarjota tuotteitamme sellaiseen hintaan, että jokaisemma olisi mahdollisuus hankkia Woobsit. Tiedostamme, että osa tuotteistamme valmistetaan Kiinassa, joka on voi olla riskimaa vastuullisen tuotannon näkökulmasta. Niinpä olemme varmistaneet, että ulkomailla tuotteitamme valmistavilla puupajoilla on tarvittavat sertifikaatit, jotta kukaan ei kärsi Woobsin tuotteiden vuoksi. Haluamme että sinä voit olla varma siitä, että kantamasi tuotteet on valmistettu ja kuljetettu vastuullisesti ja ekologisesti. Tässä lisää tuotekohtaista infoa vastuullisuuteen ja ekologisuuteen liittyen:

Kellot

Kellomme suunnitellaan Suomen Turussa ja valmistetaan Kiinan Shenzenissä. Kellojen koneistot tulevat joko Sveitsistä tai Japanista. Yhteistyökumppanillamme on SCS global Responsible Wood sertifikaatti ja FSC 100% sertifikaatti. Sertifikaatit takaavat, että kelloissamme käytetään vain puuta, joka on peräisin metsästä, jonka hoidossa on otettu huomioon luonto, ympäristö, työntekijät ja alkuperäiskansat. Yhteistyökumppanillamme Qima on tehnyt vuonna 2019 eettisen auditoinnin, josta paja on saanut arvosanan 9/10. Auditoinnin kriteereinä ovat mm. Palkkaus, työajat, jätteiden käsittely, hygienia ja turvallisuus.

 

Aurinkolasit ja silmälasit

Aurinkolasimme valmistetaan Kiinan Wenzhoussa. Linssit aurinkolaseihin saapuvat Italiasta, Saksasta ja Kiinasta linsseistä riippuen. Kaikki linssit vahvuuksilla hiotaan Turun linssipajalla. Koska silmälasien ja vahvuudellisien aurinkolasien linssit hiotaan Turussa, ja yli 50% tuotteen arvosta syntyy Suomessa, saisivat nämä lasimme myös Avainlipun. Läpinäkyvyyden vuoksi olemme kuitenkin päättäneet olla käyttämättä Avainlippua silmälasiemme kohdalla, koska kehyksiä ei valmisteta Suomessa. Yhteistyökumppanillamme on SCS global Responsible Wood sertifikaatti ja FSC 100% sertifikaatti. Sertifikaatit takaavat, että aurinkolaseissamme käytetään vain puuta, joka on peräisin metsästä, jonka hoidossa on otettu huomioon luonto, ympäristö, työntekijät ja alkuperäiskansat.   

Mitä muuta?

Haluamme kiinnittää huomiota vastuullisuuteen koko tuotteen elinkaareen aikana, eli myös muihinkin osiin kuin valmistukseen.

  • Kannustamme korjaamaan rikkinäisen tuotteen, jolloin sen käyttöikä pitenee. Woobsilla on korjauspalvelu ja korjaamme enemmän kuin mielellämme tuotteitamme, jotta niiden ikä pitenee!

  • Varastonhallinta: emme tilaa tuotteitamme suuria määriä kerralla, vaan kysynnän mukaan, jolloin hävikki on minimi. Teemme tuotteista ennakkotilauksia, jotta tilattujen tuotteiden määrä vastaa kysyntää.Minimoimme muovin määrän tuotteissamme. Pakkauksemme ovat valmistettu kierrätysmateriaaleista, helposti kierrätettävää ja mahdollisimman pieniä, jotta materiaalia ei mene hukkaan.

”Woobs on elämäntapa.”

Tervetuloa perheeseen🖤